Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Yourticketprovider biedt als eerste ticket partij Apple Pay aan als betaalmethode in ticketshops

Door Esmee Spaan | 3 oktober 2019 10:56

Apple_pay_hS-2

Ticketkopers kunnen nu nog sneller een ticket kopen in onze ticketshops. Yourticketprovider biedt als eerste ticket partij daadwerkelijk Pay aan als betaalmethode in alle ticketshops om het gebruikersgemak van de ticketkopers te verhogen.

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple en werd op 1 mei 2019 aangekondigd voor Nederland. Apple Pay is een snelle, eenvoudige en veilige betaaloptie waarbij de identiteit van de koper met Face ID of Touch ID wordt bevestigd. Deze controle kun je vergelijken met invoeren van je pincode en zorgt ervoor dat alleen jij de betaaldienst kunt gebruiken. De betaling wordt direct uitgevoerd zonder dat de ticketkoper de ticketshop hoeft te verlaten om de betaling af te ronden.  Als ticketkoper kun je nu kiezen voor Apple Pay als betaalmethode en maken de betaling snel compleet door de vinger te plaatsen op de vingerscanner of te kijken naar de Face ID camera.

Deze betaalservice biedt ticketkopers de eenvoudigste manier voor het afrekenen van tickets en zorgt voor een hogere conversie van jouw ticketverkoop.  

 

Hoe veilig is Apple Pay?

Heel veilig! Apple staat erom bekend dat het privacy en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.  De betaling is pas compleet met de juiste Touch- of Face ID.  Apple Pay gebruikt, tijdens het aankoopproces van een ticket, een specifiek nummer en unieke transactiecode. Je kaartnummer wordt niet opgeslagen op je telefoon of op de servers van Apple. Betalingen blijven dus altijd privé en ook je kaartnummer wordt niet gedeeld met Yourticketprovider of de organisator van het desbetreffende event. 

 

Hoe werkt Apple Pay?

Voordat je kunt betalen met Apple Pay moet er eerst een betaalpas toevoegd worden aan de Wallet-app op een iPhone. Op dit moment wordt Apple Pay alleen door de ING ondersteund maar andere banken als de Rabobank en ABN AMRO Bank zijn hard aan de slag om de dienst beschikbaar te stellen voor hun klanten. Om Apple Pay te gebruiken dien je een bankpas te registreren en aan je iPhone te koppelen. Dat werkt als volgt.

  1. Open de Wallet-app en tik op het plusje in de rechter bovenhoek;
  2. Volg de stappen op het scherm om je kaart te registreren;
  3. Druk op volgende om je bank te laten controleren of je Apple Pay kunt gebruiken. Het kan gebeuren dat de bank meer informatie van je nodig heeft;
  4. Zodra je verzoek is goedgekeurd staat je bankpas in je Wallet en kun je Apple Pay gebruiken.

Zodra de betaalpas is toegevoegd, kun je in de online ticketshop betalen met Apple Pay met de gekoppelde pas. 

  

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, integraties, Online Marketing, ticket systeem, eventmarketing, customer journey, experience economy, bezoekers, klantenbeleving, doelgroep, behoeften, klantreis, no-show, klanttevredenheid, online community, social media, Applepay, Apple