Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Vouchers bieden antwoord op de vraag naar flexibiliteit

Door Esmee Spaan | 9 april 2020 15:44

Het is inmiddels bij eenieder al bekend, COVID-19 of in de volksmond bekend als het Coronavirus, is een virus dat de wereld in haar grip heeft met vergaande gevolgen van dien. Door de overheid zijn verschillende maatregelen getroffen om de risico’s voor de volksgezondheid te beperken. Het is ook daarom dat de evenementenbranche (vooralsnog tot 1 juni) op haar gat ligt om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Voor velen zijn de overheidsmaatregelen een ingrijpend besluit, zo ook voor de evenementenbranche. Geplande evenementen en feestdagen moeten hierdoor veelal verplaatst of geannuleerd worden. Een situatie die voor de hardwerkende organisatoren en hun achterban van bezoekers hard aankomt nu het seizoen van 2020 al in de startblokken stond. Dat deze situatie voor zowel organisatoren als hun bezoekers veel vragen met zich meebrengt is duidelijk. Het is daarom dat Yourticketprovider een antwoord geeft op de vraag naar zekerheid en flexibiliteit in deze onzekere periode.

#SAVEYOURTICKET #SAVEYOURFESTIVAL

Enerzijds is het met de nieuw ontwikkelde functionaliteiten mogelijk om aangekochte tickets over te zetten in een donatie voor je favoriete evenementen en anderzijds is het voor organisatoren mogelijk om een voucher uit te geven aan hun bezoekers. Door het uitsturen van de vouchers zijn refunds van aankoopbedragen onnodig waardoor er meer flexibiliteit voor organisatoren is om komende evenementen weer mogelijk te maken. De ticketkoper heeft hierbij het voordeel dat zij zelf kunnen kiezen voor welke evenementen zij hun vouchercode(s) willen inwisselen en is dus niet gebonden aan één datum. De organisator kan vooraf instellen bij welke evenementen de vouchercode ingezet kan worden. Uiteraard blijft de reguliere refund van een ticket een mogelijkheid maar Yourticketprovider wil benadrukken dat het juist nu van belang is om te investeren in de tijd waarin we weer samen kunnen zijn en kunnen genieten van de evenementen waarvan we zoveel houden.

 

Blijk van waardering

Yourticketprovider maakt het met de nieuwe functionaliteiten tevens mogelijk om veelgebruikte bijproducten als merchandise, consumptiemunten e.d. cadeau te doen als blijk van waardering. Organisatoren die hun bezoekers willen bedanken voor hun steun kunnen gebruik maken van de nieuw ontwikkelde functionaliteit waarbij het mogelijk is om veelgebruikte bijproducten als merchandise, consumptiemunten e.d. cadeau te doen als blijk van waardering. Een mooie combinatie van deze functionaliteiten werd georganiseerd door organisator Happy Group, (bekend van haar Happy Feelings evenementen) en Yourticketprovider. De twee organisaties vonden op creatieve wijze een antwoord op de dalende ticketverkoop waarbij speciale Happy Feelings ‘buckethats’ als passe-partout tickets gelden voor de evenementen van de organisatie.

 

Toekomst

Alhoewel de toekomst voor de evenementenbranche er vooralsnog onzeker uitziet, hopen we natuurlijk met z’n allen zo snel mogelijk de draad weer op te kunnen pakken. De nieuw ontwikkelde voucher-functionaliteit biedt hierbij een leuke extra mogelijkheid voor de toekomst! Aan de hand van deze functionaliteit is het namelijk mogelijk om hier giftcards e.d. aan te koppelen om je favoriete evenementen hiermee te steunen. Het allerbeste cadeau voor een vriend of vriendin om samen weer jullie geliefde evenementen op te zoeken zodra het weer kan!

 

Yourticketprovider Steunpakket

Juist in deze fase waarin social distancing een van de meest gebruikte termen is, is het van belang om er voor elkaar te zijn waar mogelijk. De afgelopen periode is Yourticketprovider daarom druk geweest om mee te denken met haar organisatoren en zorgvuldig een steunpakket te ontwikkelen om er samen het beste van te maken. Dit steunpakket beschikt over verschillende handvatten om organisatoren te helpen en uiteindelijk gezamenlijk weer een boost te kunnen geven aan het heropstarten van de evenementen.  Meer info hierover volgt snel!

New call-to-action

 

Wil je meer informatie?  Wij kijken graag met je mee hoe je nog meer uit jouw ticketverkoop kunt halen!

Vraag een gratis demo aan

 

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, integraties, Online Marketing, ticket systeem, eventmarketing, customer journey, bezoekers, klantenbeleving, doelgroep, behoeften, no-show, klanttevredenheid, online community, social media, cashflow, vouchercodes, corona, voucher, COVID19