Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Tijdsloten voor bezoekers op jouw evenement!

Door Esmee Spaan | 17 maart 2021 11:38

We merken het allemaal, de behoefte aan elkaar zien en samenkomen wordt steeds groter. Echter vergt dit een goede voorbereiding. In deze ongebruikelijke tijd wordt elke mate van zekerheid zeer op prijs gesteld. Tijdsloten bieden je nu de controle die je nodig hebt bezoekersstromen te reguleren. Tijdsloten zorgen ervoor dat super drukke uren worden geëlimineerd en er tegelijkertijd mogelijkheden zijn voor de bezoekers om te reserveren. 

Wat zijn de voordelen van tijdsloten?

  • Zekerheid voor organisator en bezoekers
  • Een omzetgarantie en vermindering van no-show
  • Inzicht in hoeveel gasten er aanwezig zijn tijdens een bepaald tijdslot
  • Verantwoord reguleren van jouw bezoekersstroom volgens de RIVM richtlijnen

Tijdsloten voor een sportevenement
Bij het organiseren bij een sportevenement is het belangrijk goed te kijken naar verschillende startvakken. Met z’n allen gaan lopen bij het eerste startschot is namelijk niet altijd even handig en verantwoord. Door gebruik te maken van verschillende tijdsloten kunnen sportevenementen hun bezoekers indelen op verschillende startvakken. Bezoekers van bijvoorbeeld een run kunnen dan tijdens een ticket aankoop eerst de gewenste afstand aanvinken en vervolgens de starttijd. Een goede stroming van jouw bezoekers zal zorgen van een hogere bezoekerservaring.

 
Tijdsloten bij een festival
Lange en drukke rijen bij de entree verminderen. Het is iets waar bijna iedere organisator over nadenkt tijdens de voorbereidingen van een event. Het gebruik van tijdsloten zorgt voor een gereguleerde bezoekersstroom en leidt tot een verantwoorde toegang tot het event. Doordat je vooraf inzicht hebt in het aantal bezoekers binnen een bepaald tijdslot kun je jouw capaciteit en bezetting optimaliseren.

Tijdsloten zijn dé oplossing voor activiteiten op jouw evenement waar slechts plek is voor een bepaald aantal bezoekers. Heb je bijvoorbeeld een Silent Disco op het terrein of wil je de foodcourts niet te druk hebben? Door vooraf een plek te reserveren, hoeven bezoekers niet te wachten in een rij en zal hun bezoekerservaring vergroot worden. Deze tijdsreserveringen kunnen vooraf aangeschaft worden, maar kun je als organisator ook nog bij de entree communiceren door middel van een grote QR code die bezoekers naar de ticketshop leidt.

Tijdslot reserveringen in de horeca
Behaal maximale resultaten binnen de horeca door middel van tijdsloten. Niets is vervelender dan gereserveerde tafels of plekken vrijhouden op jouw terras of in jouw restaurant en dat de gasten uiteindelijk niet op komen dagen. Door gasten vooraf te laten reserveren voor een tijdslot middels een ticket, zorg je voor een omzetgarantie per tafel en verminder je de no-show. Dit bedrag kun je vervolgens in mindering brengen op de rekening. Wanneer de horeca weer in beperkte vorm open mag is er een verplichting ontstaan wat betreft reserveringen en tijdsindelingen. Door het gebruik van tijdslots kunnen horecagelegenheden met gemak voldoen aan de eisen van de nieuwe RIVM maatregelen. Lees hier meer over de voordelen van de horcea reserveringstool.

Daarnaast is het reguleren van bezoekersstromen bij het op- en afhalen van maaltijdboxen een ideale oplossing voor beide partijen (ondernemer en koper), zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en er geen onnodige rijen ontstaan bij afhaalpunten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle drive tru’s die momenteel overal uit de grond schieten. Bezoekers kunnen eenvoudig een ticket met een tijdslot aanschaffen en zijn gegarandeerd van een bezoek op het gereserveerde tijdstip. Het biedt jouw bezoekers zekerheid, maar doordat je zelf ook van tevoren weet hoeveel bezoekers je kunt verwachten, kun je een duidelijke inschatting maken van het benodigde personeel en jouw inkopen om daarmee een hoop geld te besparen.

 
Tijdslot bij congressen en beurzen
Om bezoekers op een beurs of congres zo goed mogelijk te reguleren, is een tijdslotensysteem eigenlijk niet meer weg te denken. Door middel van tijdsloten kunnen de bezoekers in verschillende groepen de locatie betreden en heb je als organisatie altijd zicht op het aantal bezoekers die aanwezig zijn. Daarnaast werken tijdsloten perfect als reserveringssysteem. Laat de bezoekers vooraf een plek reserveren voor bijvoorbeeld een lezing of workshop die jouw event aanbiedt. Zeker wanneer je maar een beperkt aantal bezoekers per activiteit kan ontvangen maar de activiteit wel meerdere keren per dag georganiseerd worden. Op die manier zijn de bezoekers met een tijdslot ticket zeker van hun plekje! Nog een tip! Door lezingen, workshops of zoiets dergelijks met een beperkt aantal tickets online aan te bieden, ontstaat er een gevoel van schaarste en in combinatie met de 'fear of missing out' worden de beschikbare plekken vaak zeer gewild.

Overige tijdsloten
Naast festivals, horeca, congressen en beurzen kan een reserveringssysteem ook als handige hulptool dienen voor uiteenlopende activiteiten zoals, workshops, zwembaden, bowlingcentra en nog veel meer. Ben je benieuwd wat tijdsloten voor jou kunnen betekenen en ben je geïnspireerd geraakt om tijdsloten in te zetten op jouw event?

Wij helpen jou graag op weg met een online demo! Tijdens een demo word je door één van onze medewerkers meegenomen in een online tour door ons systeem. Vraag nu een online demo aan om kennis te maken met ons systeem!

Online demo aanvragen  Bekijk tijdsloten bij Yourticketprovider

 

Onderwerpen: event, ticketing, bezoekers, doelgroep, yourticketprovider, reserveringen, tijdslot, tijdsloten, timeslots, tijdsreservering, tijdsvlak, maaltijdbox, drivetru, time slot