Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Vanaf vandaag ook vaccinatiebewijzen beschikbaar in CoronaCheck app

Door Esmee Spaan | 24 juni 2021 16:24

Nog heel even wachten; vanaf aankomende zaterdag kunnen evenementen, horeca, culturele instellingen en professionele sportwedstrijden de anderhalve meter afstand loslaten als ze werken met toegangsbewijzen. Draaien op volledige capaciteit! Maar wie daarbij aanwezig wilt zijn moet wél een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Vanaf vandaag is het mogelijk om twee verschillende QR-codes laden in de CoronaCheck app.


CoronaCheck Scanner
Met de CoronaCheck-app kunnen mensen deze zomer weer naar een festival, een voetbalwedstrijd kijken of dansen tot diep in de nacht. De CoronaCheck-app werkte al langer als toegangsbewijs wanneer iemand negatief was getest. Vanaf vandaag kunnen volledig gevaccineerde mensen ook een toegangsbewijs genereren op basis van hun vaccinatie. Door toegangsbewijzen in te zetten, kunnen organisatoren van evenementen weer bezoekers ontvangen op hun event.  Zij kunnen dan 100% van hun reguliere capaciteit gebruiken. Bezoekers hoeven dan geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden en een vaste zitplek is niet verplicht. Met de CoronaCheck Scanner kun je de geldigheid controleren van het vaccinatie- of testbewijs van jouw bezoekers en deze tegelijkertijd vergelijken met de gegevens op het identiteitsbewijs.

De CoronaCheck Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons. Het scannen aan de deur kan zonder internet. Wel heb je minimaal één keer per dag internetverbinding nodig om een configuratie van de app op te halen. De bezoeker heeft geen internet nodig om de QR-code in de CoronaCheck-app te laten scannen.

Download hier de CoronaCheckScanner voor jouw entree:

App Store (Iphone)      Google Play (Android)


Unieke QR-codes voor testuitslagen en vaccinatiebewijs
Bezoekers kunnen een test laten doen bij een daarvoor bedoelde testlocatie. Bij een negatieve testuitslag genereert de CoronaCheck app een unieke QR-code.

De bezoekers die zich volledig hebben laten vaccineren ontvangen direct na de registratie van de tweede vaccinatie met Pfizer, Moderna of AstraZeneca of de prik met Janssen een gegenereerde QR-code in de CoronaCheck app. De QR-codes kunnen gescand worden met de CoronaCheck Scanner app. Als het coronatoegangsbewijs correct is, verschijnt er een groen vinkje in beeld. De bezoeker moet altijd een geldig test- of vaccinatiebewijs en een identiteitsbewijs laten zien om toegelaten te mogen worden tot jouw event. 


Breng jouw bezoekers op de hoogte
Dit is allemaal nieuwe informatie, ook voor bezoekers. Om te voorkomen dat er onnodige verwarring ontstaat bij de entree van jouw event, raden wij aan de bezoekers vooraf(gaand) aan het event goed op de hoogte te brengen wat er van hen verwacht wordt.

Om een vaccinatiebewijs te genereren, moeten mensen inloggen met hun DigiD in de CoronaCheck-app of via de CoronaCheck website. De CoronaCheck-app maakt een koppeling met het registratiesysteem van het RIVM. Huisartsen, de GGD, ziekenhuizen en instellingen leggen hierin de gezette prikken vast. De CoronaCheck-app koppelt daarnaast ook direct met het registratiesysteem van de GGD. De CoronaCheck app kan daardoor ook een QR-code genereren voor eerder gezette vaccinaties.

Mensen die geen smartphone hebben, kunnen vanaf donderdag 1 juli ook hun vaccinatiebewijs printen via de website van de CoronaCheck.

 

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan? Wij ook! Laat het ons gerust weten als je wil sparren over jouw idee, we helpen je graag op weg!
 

Start je event hier!

 

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, ticket systeem, bezoekers, COVID19, coronacheck, toegangsbewijs, vaccinatiebewijs, coronacheck app, coronacheck scanner, coronatest