Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Wat kun je wél organiseren in deze Corona periode?

Door Esmee Spaan | 23 juli 2020 14:51

Eenieder heeft zijn hoofd er inmiddels waarschijnlijk al eens over gebogen, wat is er precies mogelijk en waar moet je rekening mee houden als je zelf een evenement wil organiseren?

In dit artikel kijken we naar een aantal organisaties uit de branche en hoe zij op creatieve wijze het beste maken van de beperkte mogelijkheden.

Campings
Een aantal organisatoren kiezen ervoor om deze periode aan te grijpen om hun creativiteit en kennis op een andere manier in te zetten dan je van ze gewend bent. Organisatoren Kultlab, ID&T en Multigroove kozen ervoor om hun festivalterrein en aangelegen camping(s) dit jaar een andere invulling te geven.


Tijdloos
Organisatoren ID&T & Multigroove hebben de afgelopen periode gebruikt om hun creatieve uitingen in een andere vorm te gieten met camping Tijdloos als resultaat. Het terrein van 20 hectare zal vijf weken lang worden gebruikt om zorgeloos te genieten. Op de camping staan ontspanning en mindfulness centraal en je kunt er verschillende workshops, yogalessen, meditatie sessies en ceremonies bijwonen. Geïnteresseerd? Hierbij de huisregels van de camping: geen verantwoordelijkheden, geen afspraken, geen wekker, geen agenda’s, geen schema’s, geen vaste tijd voor ontbijt, lunch of diner en geen bedtijd. Klinkt relaxed toch?


Kallumaan
Waar je hier voorgaande jaren hierheen gekomen zou zijn voor Wildeburg, heeft organisatie Kultlab dit jaar de festivalcamping geopend zonder festival. De pop-up camping genaamd Kallumaan richt zich voornamelijk op families. Op het terrein vind je dit jaar geen grote optredens maar wel kleine, akoestische concerten en verschillende workshops.

Overnachten doe je er in een romantisch hutje, tipi of safaritent. Dat de ontspannen sfeer centraal staat op het terrein mag duidelijk zijn, het is er zelfs mogelijk om vanuit de hottub je biertje te bestellen! Even eerlijk, meer heb je eigenlijk niet nodig toch?


Voorstellingen, Diner Shows & Sit Down Festivals
Aangezien het niet mogelijk is om met z’n allen een grasveld plat te stampen deze zomer, zijn een aantal artiesten en organisatoren op zoek gegaan naar alternatieven om hun bezoekers toch een unieke ervaring te bezorgen. Om zo dicht mogelijk in de buurt van onze geliefde festivals te komen, worden er o.a. voorstellingen, diner shows en terrastivals opgezet. Een gezellig principe waarbij je met je vrienden of familie kunt genieten van (live) muziek, heerlijk eten en soms (als de Nederlandse zomer het toelaat) een zonnetje! Organisatoren maken hierbij vaak gebruik van hun festivalterrein of club of andere aangelegenheden om deze locatie tijdelijk een nieuwe invulling te geven.

bios


Audio Obsecura x Pathé
Deze samenwerking had je waarschijnlijk niet snel zien aankomen. Audio Obscura, bekend van zijn eigenzinnige evenementen, en Pathé, waar iedereen wel eens een Disneyfilm heeft gezien, hebben een bijzondere samenwerking opgezet. Samen met een aantal aangesloten artiesten zijn de Revere Series opgezet. In de bioscopen van Pathé geniet je optimaal van de muziek door het goede geluid van de bioscopen, waarbij de muziek van o.a. artiesten als Joris Voorn, Detroit Swindle, Chris Stussy (en nog veel meer) verrijkt wordt door prachtig beeldmateriaal uit eigen land. Zie dan nog maar eens op je stoel te blijven zitten!


HEMtuin
HEMtuin is een leuk en creatief alternatief op festivals als Mystic Garden en Dockyard van organisator Faul Productions. HEMtuin, uitgedacht en opgezet door legendes Egbert en Secret Cinema heeft een breed aanbod om jou deze zomer mee te vermaken. Op het terrein vind je o.a. een festivalmuseum, gave lichtshow-voorstelling en verschillende terrassen waaronder het linksvoor- en het backstageterras. Uiteraard kun je hierbij de gezellige sfeer, aankleding en acts verwachten die je van de evenementen organisator gewend bent.

 

Thuishaven, Het Terras
Waar normaal op het festivalterrein van Thuishaven rond deze periode op volle toeren elk weekend gedanst wordt, gaat het er dit jaar net even anders aan toe. Het gezellige terrein wordt namelijk dit jaar gebruikt voor het grootschalige terras wat zij neergezet hebben. Onder het genot van een lekker drankje en een thuishaven burger geniet je van de muziek van de Thuishaven residents. Lekker ontspannen met je hoofd in de zon en je voeten in het zand, boek voldoende tijdsloten en vergeet je zonnebrand niet!

 

Showliva
Dat organisatoren als Happy Feelings, Terug naar Toen, Rewind en Bambu in Amsterdams nieuwste club Oliva een aardig feestje weten te bouwen wisten de meesten inmiddels al wel. Het heerlijke eten was bij menig liefhebber van de Italiaanse keuken ook al bekend én dus was voor de organisatie van de club de keus snel gemaakt om de feestelijke en gezellige programmering te combineren met het smakelijke eten uit het restaurant. Het resultaat? Showliva! Onder de glinstering van de discobal genieten van de lekkerste gerechten, een buitenkansje!

 

 

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan? Wij ook! Laat het ons gerust weten als je wil sparren over jouw idee, we helpen je graag op weg!
 

Start je event hier!

 

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, ticket systeem, bezoekers, doelgroep, COVID19, mailings, streaming, online event, Sitdown, Showliva