Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Event organiseren na 1 juli 2020? 

Door Esmee Spaan | 25 juni 2020 15:57

De persconferentie van gisteren (24-06-2020) heeft ons veel positief nieuws gebracht over de nieuwe en versoepelde maatregelen omtrent COVID-19. Het aantal besmettingen zijn fors gedaald en hierdoor is er eindelijk weer ruimte voor ons en jou als organisator om te kijken naar de mogelijkheden omtrent het organiseren van evenementen


Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 juli 2020 geldt er geen bovengrens meer voor personen bij samenkomsten als bijvoorbeeld festivals, theaters of in de horeca. Echter moet er wel sprake zijn van een continue doorstroming van mensen. Wanneer dit niet mogelijk is zullen de lokale autoriteiten bepalen of het evenement genoeg rekening kan houden met de anderhalve meter maatregel.


Blijvende maatregelen
Bezoekers moeten dus nog wel anderhalve meter afstand houden en van tevoren gevraagd worden of zij eventuele corona klachten hebben. Als dat niet wordt gevraagd, dan blijft er wel een limiet gelden. Voor bijeenkomsten die binnen plaatsvinden is dit maximaal 100 mensen en buiten mogen er dan maximaal 250 bezoekers bij elkaar komen. Verder blijft het verplicht om te reserveren om bijvoorbeeld naar de film te gaan. Via het systeem van Yourticketprovider kun je als organisator een ticketshop inzetten voor een speciale shop met tijdsloten om jouw bezoekers te reguleren. Neem contact met ons op wanneer je hier meer informatie over wilt hebben.


Let's go?
Dat ligt eraan. Evenementen moeten een vergunning bij de gemeente aanvragen en deze kan ook beslissen om grote evenementen alsnog niet toe te staan. Organisatoren moeten namelijk kunnen aantonen dat zij aan alle COVID-19 maatregelen voldoen. Wanneer dit is goedgekeurd door de lokale autoriteiten, kan jouw ticketverkoop eindelijk weer van start gaan!


Hybride (online) evenementen als tussenoplossing
Indien je een evenement voor een beperkt aantal personen organiseert is het natuurlijk een uitdaging om niet onder aan de streep in de rode cijfers te eindigen. Hiervoor kun je jouw evenement zowel fysiek (met beperkte bezoekersaantallen) als online door je bezoekers laten bijwonen. Verkoop naast tickets voor het evenement ook tickets voor de online stream van jouw evenement. Op deze manier vergroot je het bereik en heeft iedereen de mogelijkheid om jouw event bij te wonen! 

Benieuwd hoe jij streaming kunt inzetten voor jouw evenement? Lees dan hier verder!


Aan de slag? Let dan hier op:
1. Vergunningen zijn lokaal geregeld; Vraag advies van lokale instanties bij het opzetten van je evenement.

2. Communiceer de richtlijnen van de (lokale) autoriteiten aan jouw bezoekers; Via het systeem van Yourticketprovider kunnen algemene voorwaarden toegevoegd worden aan het aankoopproces. Op deze manier kun je jouw bezoekers attenderen op de reglementen. Kort voor het evenement kun je nog gebruik maken van onze Mailcampagnes. Met deze mailing tool verstuur je eenvoudig als jouw ticketkopers een e-mail met de actuele richtlijnen.

3. Contactloos entreemanagement; Om veilig te werk te gaan sturen wij je een care package met o.a. scanners, mondkapjes, desinfecteergel en een gezondheidscheck zodat personeel bij het entree veilig te werk kan gaan.


Samen even sparren over het opstarten van jouw evenement? Geen probleem! Bel ons gerust of stuur een mailtje. Wij helpen je graag om samen op een verantwoorde manier de eerste evenementen weer te organiseren!

 

Start je event hier!

 

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, ticket systeem, bezoekers, doelgroep, personalisering, bezoekers segmentatie, COVID19, mailings, mailcampagnes