Bezoeker

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de bezoeker te bekijken Support

Organisator

Klik op onderstaande button om de meest voorkomende vragen van de organisator te bekijken Support

Yourticketprovider plant 2000 bomen!

Door Esmee Spaan | 14 augustus 2020 16:31

Jaarlijks verdwijnen er circa 10 miljard bomen wereldwijd met negatieve gevolgen voor mensen, dieren en het klimaat. Door de samenwerking met Trees for All hebben wij een eigen bos kunnen planten in natuurgebied de Pan in Sterksel, Noord-Brabant. Oprichter van Yourticketprovider, Bart Peute: "Wij willen meer teruggeven dan wij zelf verbruiken, zodat wij ook de toekomstige generaties kunnen laten genieten van de natuur."


Teruggeven aan het klimaat.
Wij promoten al sinds onze oprichting in 2012 het mobiele ticket omdat dit minder impact heeft op de natuur dan een ticket van papier. Ondanks onze mobile first strategie voelen wij ons verantwoordelijk voor de het klimaat. Bart Peute: ”Wij hebben met ons team lang nagedacht hoe wij konden bijdragen aan het klimaat. Ook wij versturen namelijk mails met tickets en dit kost natuurlijk ook CO2”. Het was een logische stap om het CO2 probleem terug te dringen en dit doe je het beste met bomen. Naast het ondernemen vanuit een mobile first strategie willen wij meer doen voor het klimaat. Met het planten van het Yourticketprovider bos geven wij niet alleen terug aan de nieuwe generaties, maar dragen wij bij aan de herbossing van het Kibale National Park in Oeganda. Zo hebben wij, naast ons eigen bos, 1000 bomen gepland in één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika en bieden wij de mogelijkheid CO2 te compenseren.

De groene bewustwording leeft steeds meer bij organisatoren binnen de evenementenbranche. Maar óók bezoekers verwachten steeds meer dat de branche hier zijn steentje aan bijdraagt; of het nu gaat om plastic bekers recyclen, waterbesparing of groene energie. Millennials zijn heel bewust bezig met het milieu en voelen een grote verantwoordelijkheid. Bart Peute: “Deze groep willen wij ook er ook bij betrekken, het Yourticketprovider-bos is er voor en door iedereen.”


Een bos voor en door iedereen.
Duurzaam ondernemen is meer dan een trend. Naast dat duurzaamheid ondernemen noodzakelijk is voor het klimaat, biedt het organisaties ook bepaalde voordelen:

  • Verbeterd merkimago en concurrentievoordelen
  • Meer productiviteit en minder kosten op de lange termijn
  • Betere financiële investering opties
  • Betere voorbereiding op toekomstige wetgeving en koste

Met het planten van ons eigen bos geven wij de kans aan onze klanten uit de evenementenbranche om bij ons bos aan te sluiten. Op deze manier kunnen wij samen iets terug doen voor de natuur, het theater waarin veel van onze evenementen zich afspelen.

 

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan? Wij ook! Laat het ons gerust weten als je wil sparren over jouw idee, we helpen je graag op weg!
 

Start je event hier!

 

Onderwerpen: event, organisatie, ticketverkoop, ticketing, ticket systeem, bezoekers, COVID19, vouchers, duurzaamheid